bodyweight Training Bestel Online - Online Sportwinkel passen

Gepubliceerd dec. 06, 21
6 min read

Sportschool - Alles Voor Jouw Homegym passen

Hiermee kun je vervolgens je triceps trainen. Zorg dat je een volledige beweging maakt en dat je de armen dicht lang je lichaam houdt. Veelgestelde vragen over bodyweight workouts We sluiten deze blog af met een aantal vragen over trainingen met je lichaamsgewicht. Heb jij na het lezen nu alsnog vragen en staat die van jou hier beneden nog niet beschreven? Laat dan onderaan deze pagina een berichtje achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Beide trainingen hebben voor- en nadelen. Trainen met gewichten zal het met name een stuk gemakkelijker maken om de weerstand te verhogen. Hierdoor kun je de oefeningen eenvoudiger verzwaren. Onze persoonlijke voorkeur gaat dan ook uit naar trainen met gewichten, maar dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. Ja, het is mogelijk om alle spiergroepen te trainen met een bodyweight workout.

Doe de oefeningen uit deze blog en je hebt een schema waarmee je het gehele lichaam kunt trainen. Meer van zulke blogs lezen? Bekijk dan de categorie krachttraining voor meer tips en artikelen.

6kg Kettlebell - Sport Voor Iedereen koop je hier

Met je ritme om naar de gym te gaan zit het wel goed. Af en toe kies je nog liever voor een avondje bankhangen, maar over het algemeen ga je wel regelmatig met je sporttas richting de sportschool. Maar zodra je daar de drempel over stapt en ziet hoe de ene helft van je lotgenoten met dumbells aan het zwoegen is en de andere helft push ups en burpees doet alsof ze nooit anders gedaan hebben, begin jij jezelf weer af te vragen: welke van de twee is nou beter? Of, ook niet onbelangrijk, welke moet jij doen om het resultaat te behalen wat je voor ogen hebt? Om deze vragen die tijdens je workout door je hoofd kunnen spoken te beantwoorden zijn onze collega’s bij Women’s Health UK de literatuur ingedoken en hebben ze de voor- en nadelen van trainen met je eigen lichaamsgewicht en trainen met gewichten op een rijtje gezet.

Trainen met gewichten levert ook winst op, want als je twee keer per week de dumbells uit het rek haalt kun je je risico op de lange termijn om te komen te overlijden aan hart- en vaatziekten laten dalen met maar liefst 41 procent - fitnessbank. Goed nieuws voor de fans van trainen met je eigen lichaamsgewicht.

Een open keten houdt in dat je een object duwt of trekt, terwijl je bij een gesloten keten juist je lichaam in beweging brengt. En die laatste kan dus voor een boost in kracht vanuit je onderlichaam zorgen, dit is namelijk 18% meer dan wanneer je traint met open keten oefeningen, de gewichten dus.

12kg Kettlebell - Alles Voor Jouw Homegym bestel hier

fitness Nl  & Adventure - Shop Sportkleding koop je hierSportschool : De Grootste Online Sportwinkel bestel hier

Dit heeft waarschijnlijk te maken met een toename in spiermassa. De meest voor de hand liggende als het gaat om trainen met je eigen lichaamsgewicht is natuurlijk dat je dit overal kunt doen. Of je nu even stopt tijdens een rondje hardlopen voor een paar push ups, of dat je gewoon een keertje liever thuis traint, deze vorm van training kan altijd.

Iets wat ook enorm fijn kan zijn als je aan het herstellen bent van een blessure. Wanneer het je vooral te doen is om het vergroten van je kracht, kun je met trainen met je eigen lichaamsgewicht maar tot een bepaalde hoogte stijgen. Er komt namelijk een moment dat je ze niet meer uitdagender kunt maken zonder gewichten.

Sportschool  Webshop koop hierfitness Dumbbells Fitnesswinkel kopen

Door hiervoor materialen te gebruiken kun je je vooruitgang bijhouden en door dan voor steeds zwaardere gewichten te kiezen kun je het maximale resultaat uit je trainingen halen.’ Als je houdt van trainen met je lichaamsgewicht weet je dat een plankoefening volhouden al een hele uitdaging kan zijn. Maar als je wel toe bent aan een uitdagendere variant van deze oefening kun je gaan voor de ‘cross plank toe-tap’ variant.

12kg Kettlebell Webshop kopen

Dit herhaal je natuurlijk aan de andere kant. Gegarandeerd dat het zweet je na een paar keer op de rug staat! Kies je als je dit leest toch liever voor de gewichten? Hierbij is de ‘clean and press’ een echte winnaar (plyobox). Hierbij lift je het gewicht eerst naar je borst, en vervolgens boven je hoofd.

Het is dus verstandig om met een laag gewicht te beginnen, tot je de oefening goed onder de knie hebt. Het is ook verstandig om een trainer mee te laten kijken als je deze oefening nog niet eerder gedaan hebt, zodat je blessures kunt voorkomen. Trainen met gewichten. Om fit te worden of te blijven zijn trainingen met je eigen lichaamsgewicht een hele goede optie, maar door gewichten aan je routine toe te voegen behaal je de meeste winst in je workouts.

Dé Professionele Sportspeciaalzaak kopendumbbells - Functioneel In Sport vindt ze hier

Wanneer je traint met gewichten zoals dumbells of kettlebells, worden de spieren eenzijdig belast. Je buigt de spier en rekt hem daarna uit. Dit uitrekken is verlichtend voor de spier, waardoor dit geen coördinatie vereist. Als je met je lichaamsgewicht traint, spannen je spieren zich op verschillende manieren aan. Door middel van bodyweight training gebruik je dus meerdere spiergroepen.

8kg Kettlebell - Uw Sportwinkel Specialist! bestellen

Voordelen bodyweight training Het trainen met je eigen lichaamsgewicht heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het een vorm van trainen waarmee je zowel je spieropbouw kunt vergroten als af kunt vallen (vet kunt verbranden). kettlebell kopen. Dit komt doordat je meerdere spiergroepen traint (bench press set). Al deze spiergroepen moeten worden voorzien van energie, waardoor je meer calorieën verbrandt tijdens het trainen.

Je kunt trainen waar en wanneer jij dat wil. Je kunt de training zo aanpassen dat je ook geen apparatuur als optrekstangen nodig hebt. Dan kun je de hele workout gewoon thuis uitvoeren. Doordat je niet naar de sportschool hoeft, bespaart dit natuurlijk ook geld. En dat scheelt op zijn beurt weer tijd, omdat je niet meer naar de sportschool hoeft op en neer te reizen.

Doordat je met de oefeningen meerdere spiergroepen traint, hoef je niet elke spiergroep in isolatie te trainen. Je kunt dan minder oefeningen doen in een training, maar deze oefeningen zijn wel effectiever. Beginnen met bodyweight training Zoals je merkt, zijn er veel voordelen aan bodyweight training. Hieronder volgen een aantal oefeningen die je kunt doen door enkel je lichaamsgewicht te gebruiken - fitness dumbbells.

Fitness & Budo Shop - Sportvoeding, Vechtsport koop je hier



Push-ups Een oefening waarmee je vrijwel elke spiergroep in je bovenlichaam traint, is de push-up. Met deze oefening train je de borst, rug, armen, schouders, buikspieren en quadriceps. Je kunt deze oefening zo uitdagend maken als je zelf wil. Als je een beginner bent, kun je het beste een standaard push-up doen en steeds meer herhalingen doen - dumbbell.

Meer van Gezondheid test

Navigation

Home

Latest Posts

Verhoog De Teamgeest Met Fruit Op Het Werk

Published Aug 31, 23
10 min read

Fruit Werk

Published Aug 18, 23
11 min read

Fruitmand Werk

Published Aug 16, 23
10 min read