Orthopedie - Sterke Gezondheid En Mentale Ontwikkeling!

Gepubliceerd dec. 24, 22
6 min read

Koude Of Warmte Bij Pijn?

Hij vroeg me om zes weken later terug te komen. Hij had echter een MRI-scan moeten laten maken. Klachten aan borst en ribben. Toen ik zes weken later terug kwam, zei hij dat hij niets voor mij kon betekenen. Ik heb een aantal weken met onnoemelijk veel pijn op bed doorgebracht met morfine en nog veel andere zware pijnstillers en kon me niet bewegen.

De internist was duidelijk geïrriteerd en heeft de behandeling overgenomen en een MRI-scan laten maken (Klachten aan borst en ribben). Het resultaat was, dat ik twee(!) thoracale wervelbreuken had. Deze wervelbreukjes hadden binnen zes weken behandeld moeten worden. Dit moet snel plaatsvinden, omdat de gevoelszenuwen anders te lang bekneld zitten. Het gevolg is dat ik nu levenslang met ontzettende zenuwpijnen te maken heb.

Slecht slapen van de pijn. Pijnbestrijding heeft geen effect meer.’ ‘Tijdens een operatie aan mijn rug vanwege een ernstige scoliose (zichtbare verkromming van de wervelkolom naar links of rechts), zijn de pennen zodanig geplaatst dat ze mijn onderrug verzwakte. Daarnaast heb ik blijvende klachten van uitval in mijn arm, en hevige pijn boven in de rug.

Fysieke Pijn En Haar Metafysische Betekenis

Tijdens de operatie heeft men een hechting in het buikvlies niet goed gemaakt. Na circa tien dagen is de hechting geknapt en is de darm door deze opening geschoten. Mijn moeder werd met spoed naar ziekenhuis gebracht. Ze was erg ziek, moest steeds overgeven. Na een week opname was ze zo ziek dat de gynaecoloog besloot om mijn moeder maar open te maken.

Na vijf maanden intensive care en hersteloperaties is mijn moeder overleden omdat haar longen het niet meer deden. Ze is veel in slaap gehouden omdat alles een tijd open heeft gelegen en er de nodige operaties plaats vonden. Eigenlijk was er een aanvraag voor een ander ziekenhuis, want het ziekenhuis waar ze lag kon het niet aan.

Helaas heeft de beademing te lang geduurd en waren haar longen op, en is mijn moeder alsnog overleden.’ 73 Lyme ‘De ziekte van Lyme is moeilijk te diagnosticeren, maar als je dan toch een positieve uitslag hebt, vertelt men dat je het niet hebt (gekneusde rib). Dit bleek na het opvragen van het medisch dossier.

Ik Heb Een Sport-blessure

‘De ziekte van Lyme is bij mij niet erkend en dus ook niet adequaat behandeld, waardoor ik tien jaar lang heel veel pijn heb gehad en jaren in een rolstoel gezeten heb.’ ‘In 2002 was ik plotseling doodziek met veel uitvalsverschijnselen en pijn. Omdat ik nooit een rode kring heb gekregen na een tekenbeet, heb ik de eerste infectie hiervan gemist.

Dit is echter door geen arts of specialist herkend en onderkend. Drie weken Doxycycline, meer kreeg ik niet, zo waren de protocollen. De reumatoloog heeft er maar fibromyalgie van gemaakt, terwijl het Lyme-artritis had moeten zijn. Het was wel duidelijk dat hij nog nooit van Lyme gehoord had. Bij andere specialisten en op de pijnpoli werd ik niet serieus 74 Persoonlijke verhalen over medische missers genomen.

Intussen woekerde het maar door in mijn lijf en nam de schade toe. Naar aanleiding van Tros Radar, oktober vorig jaar, heb ik zelf DNA onderzoek laten doen in Weert. Uitslag: inderdaad nog steeds actieve Lyme. Mijn leven stond inmiddels een beetje stil. Mijn vertrouwen in de medische wereld tot het nulpunt gedaald.

Klachten Aan Borst En Ribben

Gekneusde Ribben - Blessure WijzerIk Heb Een Sport-blessure

En dan maar hopen dat het niet te laat is. Ik heb mijn leven destijds opnieuw moeten inrichten. Het is zwaar. Je leeft maar half. We zijn er nog lang niet. En in hoeverre ik beter word, is ook niet duidelijk. Voorlopig is er nog geen merkbare verbetering na een half jaar antibiotica.

En niets is zeker. Het kan ook terugkomen. Je bent zeer verzwakt en kwetsbaar. Ik probeer de moed er in te houden.’ ‘Ik heb een tekenbeet gehad in 2001 en ben naar verschillende artsen/specialisten geweest, die geen lymziekte konden vinden. In 2006 ben ik naar 75 Lyme Duitssland gegaan en daar is het door diverse neurologen geconstateerd.

Pijn In Zij: Oorzaken Van Pijn In De Rechterzij Of LinkerzijRugklachten - Fysiotherapie

Het was chronische Lyme, waarvoor ik in de reguliere gezondheidszorg sinds juni 2010 behandeld word.’ ‘Ik heb tijdens het consult gemeld dat ik een teek heb gehad die er te lang gezeten heeft en dat ik nu weken later een hele paarse enkel had - Deze brace is ideaal bij rugklachten. ‘Ik ben bang dat dit Lyme is’, zei ik.

Gekneusde Rib

Wat Was Jouw Ergste Sportblessure?Gekneusde Rib

Het leek er niet eens op. Ik ben binnen één week nog twee keer bij de huisarts geweest, terwijl ik er anders bijna nooit kwam. Maar ik was volgens de dokter gewoon door een of ander beest gestoken en het zou vanzelf overgaan. Een half jaar later was ik doodmoe en had allerlei wazige klachten.

Helaas had mijn huisartsenpraktijk geen ervaring met Lyme/tekenbeten en schreef me een schimmelcrème voor. Na een tweede bezoek bij een andere huisarts in de praktijk, nogmaals en een derde maal, toen de tekenbacterie al door mijn hele lijf was, dacht men aan een teek. Had men mij direct antibiotica voorgeschreven, was er niets aan de hand geweest.

Ondertussen heb ik veel medische kosten gehad, vijf maanden antibiotica en infuusbehandelingen. Maar de bacterie zit er nog steeds. Een simpele tekenbeet kan voor heel veel ellende zorgen, psychisch, medisch, financieel. Artsen dienen beter voorbereid te worden op deze groeiende ziekte Lyme. Daarnaast weten de meeste huisartsen niet hoe ze de ziekte moeten behandelen.

Deze Brace Is Ideaal Bij Rugklachten

Wel met veel eigen kosten. Gewone verzekeringen dekken geen kosten voor antibiotica voor Lyme. Veel Lymepatienten zoeken behandelingen in buitenland.’ ‘Ik was moe en had pijnklachten. Er werd gezegd dat ik ME had door de huisarts, een andere huisarts vond dat ik me aanstelde, ik ben bij veel alternatieve genezers geweest.

Ik heb 15 jaar lang, zonder dat men eraan dacht, Lyme gehad. Na de eerste antibioticakuur knapte ik al op. Helaas nu al arbeidsongeschikt. Drie keer afgekeurd. Pijn op de borst? - Beste oefeningen thuis. Heel veel ellende gehad.’ ‘Ik ben op tijd naar de huisarts geweest met een rode vlek als gevolg van een tekenbeet, die op besmetting duidt met de ziekte van Lyme.

Ik slik nu ruim anderhalf jaar antibiotica, in hoge doseringen en ben nog steeds niet genezen. Veel kosten moet ik zelf dragen, om nog te zwijgen over het leed.’ ‘Twee keer in tien dagen ben ik bij mijn huisarts geweest voor een steeds groter wordende kring op mijn been. Volgens hem was het geen typische Lymekring.

Pijn In Zij: Oorzaken Van Pijn In De Rechterzij Of Linkerzij

Erg dom, want juist als de infectie nog in de kring zit, zit het nog niet in het hele lichaam en maakt het bloed nog geen antistoffen. Dit is echt zeer dom van de dokter. Tot twee keer toe natuurlijk uitslag dat er geen antistoffen in mijn bloed zaten en huiswaarts gestuurd met de boodschap ‘uw immuunsysteem zal het wel oplossen’.Ribben - Sport Medisch Centrum Almere

Ribben - Sport Medisch Centrum Almere

Tags: rib, ribben, gebroken ribben, gekneusd, ribben gebroken
  • Pijn in je bil of lies wanneer je opstaat uit een stoel?
  • Gaat de pijn in je ribben niet vanzelf over?
  • Wat kan je arts doen?

peesplaat ontsteking

gebroken ribben

gekneusde rib

De Lyme zat nu wel in heel mijn lichaam en kwam ook in de hersenen en ruggenmerg, en zou daar nooit meer te bereiken zijn met medicatie die via de bloedsomloop getransporteerd wordt. Over het contact verder ben ik ook zeer ontevreden. Toen ik de tweede fase verschijnselen kreeg, heb ik de huisarts nog gesmeekt om een antibioticakuur, en gekregen, maar het was al te laat.

Meer van Gezondheid rivm

Navigation

Home

Latest Posts

Verhoog De Teamgeest Met Fruit Op Het Werk

Published Aug 31, 23
10 min read

Fruit Werk

Published Aug 18, 23
11 min read

Fruitmand Werk

Published Aug 16, 23
10 min read