Badkamer Aanpassen - Atlas Van Zorg En Hulp

Gepubliceerd jan. 18, 22
6 min read

Senioren En Mindervaliden - Bekijk Nu Onze Hulpmiddelen

wastafel hulpmiddelen zijn alle technische systemen en producten die aanwezig zijn in een wastafel (wasbak). Dit om de omgeving voor mensen met een functiebeperking zo veilig mogelijk te maken en de zelfredzaamheid te maximaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel.

Hoog-laag wastafel voor elke situatie Een wastafel moet goed bereikbaar zijn, gebruiksvriendelijk en moet ondersteuning bieden voor de gebruiker. douche toiletstoel. Deze drie kernpunten staan centraal bij de ontwikkeling van onze hoog-laag wastafels. Om de wastafels zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, kan elke wastafel aangepast worden aan de individuele behoeften van de gebruiker. Hulpmiddelen zorg.

Hulpmiddelen Voor Bad, Sanitair En Douche

Hoog-laag wastafels De doucheruimte is één van de eerste plekken die moet worden aangepast om en veilig te blijven wonen in uw eigen huis (wastafelkraan met lange hendel). Dit vraagt niet altijd grote aanpassingen, met eenvoudige aanpassingen is al snel veel te bereiken. TR-Care heeft verschillende soorten hoog-laag wastafels in haar assortiment die het gebruik van de badkamer eenvoudiger en veiliger maakt.

Opvallend bij Ropox is dat zaken als comfort, veiligheid en ruimtebesparing zijn gecombineerd met een prachtig design. Meer informatie? Voor meer informatie over onze wastafels, bekijk onze ROPOX website!Of dowload de brochure! .

Badkamer Hulpmiddelen Van Zorgbadkamers

Hieronder treft u een aantal mogelijke hulpmiddelen en aanpassingen aan om uw keuken, badkamer en het toilet veiliger en toegankelijker te maken. Antislipcoating Kies voor een douchebak met een antisliplaag of laat uw huidige douchebak behandelen met een antislipcoating. Hierdoor neemt de kans op een glijpartij onder de douche aanzienlijk af.

Antislipmat Een eenvoudige oplossing voor een gladde douche- of badvloer biedt een antislipmat. Deze maakt een deel van de bad- of douchebodem stroef. Let wel op dat de antislipmat goed op de grond ligt! Bad met deur (inloopbad of instapbad) Een inloopbad is voorzien van een deurtje. Stap in het bad, sluit de deur en laat het bad vollopen.

Hulpmiddelen Voor Ouderen

Bent u klaar? Laat dan het bad leeglopen en open vervolgens het deurtje. Terwijl het water wegloopt, kunt u zich rustig afdrogen. Daarna opent u de deur en loopt u zo de badkamer weer in. Inloopbaden zijn vooral geschikt om meer comfort in huis te bieden. Voor mensen met een beperking zijn deze minder geschikt, omdat het even duurt voor u het bad uit kunt stappen en in die tijd flink koud kunt worden - Opklapbaar douchezitje.

Senioren Badkamer In ééN Dag - Veilig DouchenHandicare Hulpmiddelen En Aangepast Sanitair

En wilt u weer opstaan, dan drukt u op de knop. Badplank Een in lengte verstelbare badplank ligt aan de bovenzijde over uw bad heen. U gebruikt de badplank als zitje, bijvoorbeeld om te douchen in een douche-bad combinatie. Badplanken bewegen niet bij gebruik en worden meestal aan een zijde aan de muur bevestigd.

3 Tips Voor Een Veilige Badkamer Voor Senioren

Douchewc BrilMiva Toilet

Verzeker uzelf ervan dat de badtrap stevig staat en u zich bij het gebruik ervan kunt vasthouden, bijvoorbeeld aan in de muur verankerde beugels. Badverkorter Een badverkorter wordt (met zuignappen) in uw bad bevestigd, aan het einde van uw bad. Heeft u moeite met opstaan of bent u bang om weg te glijven in een gewoon bad? Met de badverkorter kunt u zich afzetten met uw voeten, zodat rechtop zitten eenvoudiger wordt. hulpmiddelen badkamer senioren.

Douchezitje Om niet staand te hoeven douchen, kan een douchezitje uitkomst bieden. Een opklapbaar, aan de muur bevestigd, zitje kan eenvoudig worden uitgeklapt, zodra u van de douche gebruik wil maken. Wil een ander wél staand douchen, dan kan deze het zitje weer eenvoudig in verticale stand brengen. zorgwastafel. Zo hoeft u niet onnodig te slepen met een stoel.

Hulpmiddelen Voor Ouderen

Een alternatief is dat de drempel geheel verwijderd wordt. Kraanopener Een kraanopener is een handig hulpmiddel om kranen mee te openen. De opener wordt over de bestaande kraan heen geplaatst. Zo kan deze zonder kracht bediend worden. Losse toiletverhoger Om comfortabel van het toilet gebruik te kunnen maken, kan een losse toiletverhoger uitkomst bieden.

Als alternatief kiest u voor een in hoogte verstelbaar toilet of een sta-op toilet - veilige badkamer voor ouderen. Onderrijdbaar aanrecht of rolstoelkeuken Een keuken waarin de onderkasten zijn verwijderd en het aanrechtblad is verlaagd, kan eenvoudig worden gebruikt door rolstoelgebruikers. Omdat de keuken van onder ‘open’ is, stelt dit speciale eisen aan de afwerking en bescherming.

Aangepaste Badkamer Hulpmiddelen

Niet alleen is de wasbak verlaagd (en daarmee ook de spiegel), de onderzijde van de wasbak is minder bol, om ruimte voor een rolstoel te creëren. Voor een veilig gebruik van een onderrijdbare wastafel is het van belang om de watertoevoer en het scifon af te schermen, zodat u niet tegen een hete waterleiding aanstoot.

Maar als u eenmaal staat, kan deze ook danig in de weg zitten. Een opklapbare wandbeugel wordt aan de muur bevestigd. Deze geeft steun waar nodig en wordt opgeklapt om niet langer in de weg te zitten. Po-stoel Als u moeite heeft het toilet tijdig te bereiken, bijvoorbeeld ’s nachts, kan een po-stoel uitkomst bieden (Opklapbaar douchezitje met armleuningen).

Simpele Hulpjes In Huis. - Woningaanpassing

Hieronder kan een po worden bevestigd. Sta-op toilet of toiletlift Een toiletzitting met sta-op-mechanisme heeft armleuningen en/of een rugsteun en wordt vastgemaakt op het toilet. De liften zijn mechanisch of elektrisch verstelbaar. Het sta-op-mechanisme zorgt ervoor dat de toiletzitting de natuurlijke beweging van het lichaam volgt tijdens het opstaan en gaan zitten.Thermostatische mengkraan Ook wel thermostaatkraan of thermostaatmengkraan genoemd. Een kraan waarbij het watervolume en de watertemperatuur apart ingesteld kunnen worden. Vaak is er aan de temperatuur een maximum gesteld, zodat u zich niet brandt. Tillift Gaat in en uit het bad stappen niet langer zelfstandig? Met een tillift kunt u toch gebruik blijven maken van het bad (Hulpmiddelen zorg).

Wastafel Hulpmiddelen

Deze kan u ook snel helpen als er wat aan de hand is terwijl u in bad zit. Verhoogde of verlaagde toiletpot Bij beperkingen in de motoriek wordt al gauw gedacht dat een verhoogde toiletpot moet worden gemonteerd. Dit kan inderdaad zo zijn, maar in sommige gevallen is een verlaagde toiletpot beter.

‘Druk geven’ kan op een verhoogd toilet lastig zijn. Een Thuiscomfort-specialist kan u adviseren over de juiste hoogte in uw geval, eventueel in samenwerking met een ergotherapeut. Verlengde glijstang Als alternatief voor een wandbeugel bij de douche kunt u ook een (verlengde) glijstang laten monteren. Deze dient op de eerste plaats om de douchekop aan te bevestigen, maar kan tevens dienstdoen om u aan vast te houden onder de douche.

Douchewc Prijs

Verlengde spiegel of kantelspiegel Een extra lange spiegel is een uitstekende oplossing voor zowel staand als zittend gebruik (Senioren badkamers). Een alternatief is een kantelbare spiegel die in de voor u gewenste stand kan worden geplaatst. Verstelbare wastafel Maakt u zelf gebruik van een rolstoel, of maakt een van uw huisgenoten dit,? Dan kan een in hoogte verstelbare wastafel uitkomst bieden.

Wastafelmengkraan met verlengde arm Om vanuit een rolstoel of een andere zittende positie toch de wastafelkraan te kunnen bedienen, is het mogelijk deze uit te voeren met een verlengde bedieningsarm. Wc met onderdouche en föhn (Japans toilet) Ultiem comfort biedt een wc met onderdouche, ook wel Japans toilet genaamd. Door middel van een warme waterstraal wordt uw onderlichaam gereinigd. Badkamer hulpmiddelen voor ouderen.

Douche Hulpmiddelen - Zorgmiddelen Aan Huis

Met een wc met onderdouche voorzien van een föhn, wordt uw onderlichaam na het reinigen direct weer drooggemaakt.


Hulpmiddelen Voor Bad, Douche En ToiletBadkamer Hulpmiddelen Voor Senioren

Meer van Gezondheid rivm

Navigation

Home

Latest Posts

Verhoog De Teamgeest Met Fruit Op Het Werk

Published Aug 31, 23
10 min read

Fruit Werk

Published Aug 18, 23
11 min read

Fruitmand Werk

Published Aug 16, 23
10 min read