10 Tips Voor Minder Schadelijke Straling Van Smartphone, Wifi

Gepubliceerd mrt. 14, 22
6 min read

Bescherming Tegen Elektromagnetische Straling

Als je klachten door straling van wordt veroorzaakt, ga dan eens het gesprek met je buren aan. Wellicht kunnen zij hun wifi of DECT-telefoon op een andere plek in hun huis zetten of een stralingsarme variant aanschaffen (of geef hen er een cadeau!). Hoe groter de afstand, hoe minder de straling.

Zij hebben een zorgplicht voor haar inwoners. De GGD houdt een register bij, ook om de overheid te informeren. Zij maken in dit register tegenwoordig – vanwege de sterke toename – een aparte registratie van stralingsklachten. Vraag aan de gemeente of zij de kosten voor een stralingsmeting en/of afschermmaterialen vanuit de kunnen vergoeden.

Electrosmog Neutraliseren - EMF health kaartStraling Bescherming - EMF health kaart

Onderstaande illustratie geeft een beeld van hoe diep straling de schedel binnendringt. Bij een schedeldikte van 0,5 mm gaat de straling van een mobiele telefoon dwars door de schedel heen. Op scholen zouden dan ook juist extra voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden in plaats van dat kinderen met wifi, i, Pads en digitale schoolborden moeten werken.

Elektromagnetische Straling Gezondheid

Veel mensen zijn zich er nog niet van bewust dat hun gezondheidsklachten hierdoor veroorzaakt kunnen worden. Het is dan ook belangrijk dat er meer bewustwording ontstaat van de mogelijke gezondheidsrisico’s door straling. Wat is straling? Blootstellingsnormen Wetenschap Politiek/Overheid 5G en Smart Cities Straling beperken/afschermen Overweeg dan ook eens een donatie, zodat deze website ook in de toekomst kan blijven bestaan.

Elektrosmog - EMF health kaartStraling Gsm - EMF health kaart

Elektromagnetische straling Dagelijks komen we in contact met elektromagnetische straling. Sommige daarvan zijn van natuurlijke oorsprong (bv het licht en de warmte van de zon) maar de meerderheid ontstaat door menselijke activiteit (bv signalen voor tv of radio, GSM signalen, 5G, velden rond hoogspanningskabels, de verhitting in een microgolfoven, wifi signalen).

Op deze pagina geven we je achtergrondinformatie erover en bekijken we of ze kanker veroorzaken. Achtergrond We leggen hieronder eerst uit wat elektromagnetische straling is. Dat is niet eenvoudig, maar wel belangrijk omdat het onderwerp angst kan aanjagen gewoon door de complexiteit. Is elektromagnetische straling kankerverwekkend ? Alle soorten elektromagnetische straling hebben een (soms extreem klein) effect op het lichaam, maar dat betekent dat ze allemaal kanker veroorzaken.

Bescherming Tegen Straling

Hieronder alvast een paar voorbeelden, er staan er meer verder in de tekst. tv-signalen (om informatie over te dragen) Licht van lampen (LED, halogeen, gloeilamp, enz) maar ook van de zon GSM signalen (om informatie over te dragen) Warmtelampen (bv om de huid te verwarmen) Elektromagnetische straling bestaat altijd uit : een elektrisch veld een magnetisch veld In figuur 1 kun je de twee delen van de elektromagnetische straling zien, de groene lijn is het magnetisch veld, de rode lijn het elektrisch veld.

Op die manier plant de elektromagnetische golf zichzelf voort aan de snelheid van het licht. Figuur 1. Overgenomen van Soms spreekt met over elektromagnetische en soms over elektromagnetische , het onderscheid heeft te maken met of je het magnetisch en elektrisch veld moet beschouwen (zoals bij hoogspanningslijnen) of niet (zoals bij vrijwel alle andere soorten elektromagnetische straling).

De frequentie is een heel belangrijk begrip, omdat de frequentie het type elektromagnetische straling bepaald. In figuur 2 zie je de meest voorkomende types elektromagnetische golven: links staan de laagste frequenties en rechts staan de hoogste frequenties. jezelf beschermen tegen straling. Figuur 2. Overgenomen van National Cancer Institute De frequentie van elektromagnetische straling is afhankelijk van de : hoe korter de golflengte, hoe hoger de frequentie, en hoe hoger de frequentie, hoe meer de straling kan bevatten.

Wat Je Kunt Doen Tegen Straling In Huis

Figuur 3 Informatie sturen via elektromagnetische straling Je kunt in figuur 2 zien dat er veel verschillende soorten door de mens gemaakte elektromagnetische straling zijn. Veel daarvan worden vaak gebruikt om er . Op die manier werken bijvoorbeeld tv en radiosignalen, wifi, 2G, 3G, 4G en 5G. De sterkte van een elektromagnetische golf neemt altijd af naarmate je verder van de bron komt, maar hoe van een elektromagnetische golf, .

Die laag is aanwezig op 30 km hoogte in onze atmosfeer en houdt veel schadelijke UV-straling tegen, hoewel het zichtbaar licht (dat een lagere frequentie heeft) daar gewoon door kan. Het vormt echter een probleem als je wil sturen via elektromagnetische straling: lucht is bijvoorbeeld samengesteld uit allerlei gassen en deeltjes die elektromagnetische straling kunnen tegenhouden.

Als je een signaal zoals 5G wil gebruiken, heb je daarom veel antennes nodig (Bescherming tegen elektromagnetische straling). 5G heeft namelijk een wat hogere frequentie dan veel andere types straling die we voor informatie gebruiken, en wordt dus makkelijker tegengehouden door bv bomen of woningen. Om een goed bereik te kunnen bieden, moet je dus veel antennes plaatsen zodat je minder kans hebt om een obstakel tegen te komen.

Straling Mobiele Telefoon Slecht Voor Gezondheid?

Hqr Technology - EMF health kaartMobiel Bellen En Straling - EMF health kaart

Ze worden daarvoor opgedeeld in drie types: kunnen een in het lichaam veroorzaken. In figuur 2 staan de helemaal links, het gaat over op straling onder . (bv röntgenstraling). Men noemt dit type straling ook wel . In figuur 2 staan die ioniserende stralingen helemaal rechts, het gaat bv om: x-stralen (bv voor een röntgenfoto) maar ook bij radiotherapie.

Een aantasting van het DNA noemen we ook wel mutaties. Mutaties kunnen leiden tot kanker. Bij alle (waar de meeste vragen over komen) spreekt men over . In figuur 2 staan die niet-ioniserende stralingen vooral in het midden en links, het gaat bv om: Het zichtbare licht. Die kan afkomstig zijn van de zon, maar ook van een gloeilamp, LED-lamp, TL-balk, of andere lamp.

Die ken je misschien van de warmtelamp, of van de elektrische grill die roodgloeiend is. De golven van de microgolfoven. Die golven geven hun energie af aan de deeltjes water in het voedsel, dat daardoor warmer wordt De wifi en gsm signalen De radio en televisie signalen heeft genoeg energie om rechtstreeks verbindingen in moleculen te breken.

Gsm Straling

Wel kan het lichaam (hoewel dat vaak niet merkbaar is omdat de opwarming zeer minimaal is). Een matige opwarming van ons lichaam is géén probleem omdat ons lichaam dat kan compenseren (bv door te zweten). De verbindingen tussen de moleculen (bv DNA) worden . Toch is het belangrijk de studies over oog te houden, omdat: niet-ioniserende straling overal aanwezig is het mogelijk is dat er een nog onbekend mechanisme is waarmee dit type straling het risico op kanker toch verhoogd Daarom is het vooral voor niet-ioniserende elektromagnetische golven van belang om studies te bekijken, de resultaten daarvan staan hieronder.

UV-straling ligt net op de grens tussen ioniserende straling, en niet-ioniserende straling. Omdat UV-straling alleen de huid en het oognetvlies kan bereiken, veroorzaakt ze echter alleen kankers van de huid en het netvlies. Over UV-straling kun je meer informatie vinden elders op onze site (straling meten). Studies over niet-ioniserende elektromagnetische straling en kanker Mensen zoeken meestal informatie voor een specifiek type elektromagnetische golven, daarom hebben we de studieresultaten hieronder voor je opgelijst per type elektromagnetische golven.Wat schermt het beste af tegen elektromagnetische straling?

Het is mogelijk om jezelf te beschermen tegen elektromagnetische straling van elektronische apparaten, door een stralingsscherm te gebruiken die de straling tussen jou en de bron kan blokkeren en absorberen. De holle luchtbuizen geleiden de straling namelijk niet.

Welk materiaal houdt röntgenstraling het beste tegen?

Röntgenstraling kan alleen door zachte stoffen heen. Huid is niet in staat om röntgenstraling tegen te houden. De straling kan alleen niet door harde materialen heen. De straling wordt tegengehouden door bijvoorbeeld bot en metaal.

Kun je 5G horen?

Het menselijk lichaam werkt op basis van (lichaamseigen) elektromagnetische signalen. Zendmasten en wifi zenden daar kunstmatige gepulste elektromagnetische velden dwars doorheen. En ondanks dat veel mensen het laagfrequente geluid niet kunnen horen, is het bromgeluid en de geluidstrilling er wel degelijk.

Is de straling van een mobiel schadelijk?

Ook al tonen een massa studies aan dat gsm-masten veilig zijn, toch blijven een aantal mensen beweren last te hebben van de elektromagnetische velden. Maar er bestaat geen bewijs dat er een verband is tussen de gezondheidsklachten en het niveau van blootstelling aan stralen.

Kan je straling voelen?

Nee, straling kun je niet zien of voelen. Alleen met speciale meetinstrumenten kan worden vastgesteld of ergens straling is.

Wat doet wifi straling met je?

Recente onderzoeken tonen aan dat langdurige blootstelling aan Wifi-straling negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Dit zijn kenmerken zoals hoofdpijn, vermoeidheid, steken op de borst en duizeligheid.

Hoe bescherm ik mezelf tegen 5G?

Je kunt je daartegen beschermen met anti-oxidanten zoals platina en zink, eiwitten, magnesium en ijzer. Ook zijn er speciale magneetjes (dotjes) die het negatieve effect van de straling zouden kunnen verzachten. Hoe schadelijk 5G daadwerkelijk is, weet nog niet niemand.

Hoe kunnen we ons beschermen tegen röntgenstralen?

Beschermende kleding Om het lichaam te beschermen tegen ioniserende straling is er speciale stralingswerende kleding ontwikkeld. In dit soort kleding is een bepaalde loodwaarde verwerkt waar straling niet doorheen kan.

Hoe kun je je beschermen tegen gammastralen?

Gamma Straling Om gammastraling tegen te houden zijn speciale maatregelen nodig: 6 centimeter lood, 10 centimeter ijzer of 33 centimeter beton houden ongeveer 95% van de door Kobalt-60 veroorzaakte straling tegen. Bij een nucleaire aanval biedt dan ook zelfs een tank geen goede bescherming.

Is 5G netwerk schadelijk?

Er is géén bewijs dat het 5G-netwerk schadelijk is voor de gezondheid. Tot die conclusie komt de Gezondheidsraad. De frequenties die de zendmasten uitzenden zijn namelijk al jaren in gebruik en hebben nooit negatieve gezondheidseffecten gehad, schrijft de raad.

Er is namelijk beschikbaar over niet-ioniserende elektromagnetische golven - Stralingsbescherming. Dat is oa omdat dergelijke studies moet omvatten, en daardoor zijn. Toch hoopt de Stichting tegen Kanker dat er meer studies worden opgezet, zodat elke twijfel wordt weggenomen. De effecten van een potentieel kankerverwekkende stof worden meestal pas waargenomen na een blootstelling van enkele decennia, dus 20 of 30 jaar.

Meer van Gezondheid blog

Navigation

Home

Latest Posts

Verhoog De Teamgeest Met Fruit Op Het Werk

Published Aug 31, 23
10 min read

Fruit Werk

Published Aug 18, 23
11 min read

Fruitmand Werk

Published Aug 16, 23
10 min read